sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Koreografin mietteitä

Noidat, tontut, prinsessat
Prinssit, pilvenhattarat
Tänään mua tottelee
Ensi-ilta lähenee

Padat, kannut, kattilat
Kutimet ja vasarat
Kera bändin soitinten
Mukaan tulee liikkeeseen

Luudat, keinut valtikat
Helmet, hameet, tiarat
Pian pääsee heilumaan
Tulkaa tekin katsomaan!

Heippa kaikille!

Olen Hilppa ja vastaan Mestaritontun koreografioinnista yhdessä Tatu Sinisalon kanssa. Alkaa olla melko jännät paikat. Päivät kuluvat, ensi-ilta lähenee ja jännitys tiivistyy.

Koreografian tärkein tehtävä on tukea tarinankerrontaa. Itse koreografiointi on monivaiheinen ja paikoittain hyvinkin pikkutarkkaa suunnittelua vaativa ja joskus jopa matemaattinen prosessi. Välillä mennään millin tarkkuudella ja välillä taas mikään suunniteltu ei toimi ja sitten täytyy vaan kikkailla äkkiä jotain... Kuten tänään, kun juoksin välillä ympäriinsä lavalla kohtausten aikana siirtelemässä ihmisiä, huikkailemassa ympäriinsä ohjeita ja sieltä kuudennelle penkkiriville ohjaajamme Jennyn luo; "Ai, sä haluut tätä?" tai "Voinks mä kokeilla tätä?" Ja siitä takas pyörimään ja takaisin Jennyn luo ja ja ja...

Mutta hurjan antoisa treeni oli. Vielä viime kuussa saattoi monienkin asioiden "antaa olla vielä hetken" ja katsoa, mihin suuntaan ne kehittyvät. Nyt ei enää ole sellaista mahdollisuutta, vaan nyt täytyy pistää homma pakettiin. Tämä tietää rankkoja treenejä, joissa pitkä pinna, hyvä muistikapasiteetti ja fyysinen kunto ovat tiimille plussaa. Tältä porukalta näyttää tästäkin vaiheesta nauttiminen onnistuvan hyvin, vaikkakin harjoitusten tunnelma on aikaisempaa keskittyneempi. Ja niin kuuluu ollakin.

Homma siis toimii ja ollaan mukavasti ryhmäydytty omanlaiseksi porukaksemme, jossa koreografikin saa olla vähän outo mumisija välillä. Minulla kun menee usein sanat sekaisin ja annan varsin puhuttelevia ohjeita, kuten "tähän tulee sen ekan jampadappaan toka puolisko - osaatte kyllä - ja siitä tuoraan kipinkapinhipsutintipsunklimpsinklompsinpompsin - älkää pomppiko! - menette jonnekin."

Minkälaista liikettä teille tulisi tuosta mieleen?

Iloisia kevätpäiviä! Ja muistakaa ostaa lippunne!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti