torstai 5. tammikuuta 2012

Olipa kerran.


Hei, hyvät ystävät!


Alan nyt kertoa teille tarinaa. Tai ehkä pikemminkin matkakertomusta. Koska matka alkoi jo jokin aika sitten, on aloitettava takaumalla:


Pari vuotta sitten asuin Helsingin Kallion Pengerkadulla kämppiksenäni paras kaverini, sisukas mutta hellä ja sympaattinen, teatteri-ilmaisun ohjaajaksi opiskeleva Jenny Jumppanen. Hän oli tehnyt edellisen kesän töitä ravintolassa ja jonain heinäkuisena aamuyönä, kesken väsyneen kotimatkan, hänen päässään alkoi mielivaltaisesti soida originaalisävelmä "Minne matka, Mestaritonttu?". Pari seuraavaa vuotta hänen yöpöydällään oli eräs Aili Somersalon satukirja, aukeamisalttiina joka ilta hieman eri kohdasta.


Kämppiksinä asutun vuoden aikana Jenny tutustutti myös minut kirjaan. Mestaritonttu on kuninkaanlinnan vartija, joka kokee kiittämättömyyttä hovissa asuessaan ja päättää lähteä seikkailemaan. Hän kokee ja näkee jos jonkinmoista; usvaksi noiduttuja hovineitoja, Kyöpelinvuoren hurjat häävalmistelut sekä seitsemän Suursuon virvatulta täydenkuun jälkeisenä yönä. Mestaritontun seikkailut on tarina askeleista kohti tuntematonta, kotiinpaluusta sekä tietenkin ystävyydestä, sillä yksin seikkaillessa voi aika käydä pitkäksi.


Jenny muutti pois syksyllä 2010, mutta olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä. Myös uuden asunnon yöpöydällä oli tuttu kirja, joka oli hiljalleen alkanut kerätä väliinsä lappusia, hiirenkorvia ja muistiinpanoja. Minä valmistuin edellisestä koulustani keväällä 2011 ja Jenny kannusti minua ryhtymään kulttuurituottajaksi, sitä kun olin jo tovin miettinyt. Hain ja pääsin opiskelemaan tuottamista samaan opinahjoon kuin Jenny, Metropolia Ammattikorkeakouluun. Niin pääsi myöskin ystävämme Annika. Yksi ensimmäisistä projekteista, jota meille koulussa väläyteltiin, oli valmistuvien teatteri-ilmaisun ohjaajien lopputöiden tuottaminen.


Nyt, tammikuussa 2012, on Jennyn lopputyön, Mestaritontun seikkailut -koko perheen musikaalin ensi-iltaan kaksi ja puoli kuukautta. Se on Jennyn ensimmäinen suuri musikaaliohjaus. Ja minun ja Annikan ensimmäinen teatterituotanto. Eli seikkailu ja askel kohti tuntematonta. Mutta yksinäistä ei ehdi tulla, eikä aika pääse käymään pitkäksi, sillä meitä on näissä uusissa metsissä samoilemassa monikymmenhenkinen ryhmä. Tämä blogi seuraileekin projektin vaiheita eri työryhmän jäsenien näkökulmista. Milloin nyt kukin antaumukselliselta työltään teatterin parissa ehtii.


Stoori on vasta alussa. Niin kuin Mestaritontullakin, on meilläkin paljon opittavaa, koettavaa ja tehtävää. Hyppää kyytiin, tutustu meihin ja seuraa toilailuja pitkin matkaa kohti ensi-iltaa.


Tervetuloa!


Terkuin Anni, tuottaja


-------------------------


MESTARITONTUN SEIKKAILUT - koko perheen musikaali

Esityspäivät Malmitalolla (Ala-Malmin tori 1, Helsinki):
La 24.3.12 klo 15:00
Ti 27.3.12 klo 9:30 (koululaisnäytös)
Ti 27.3.12 klo 18.00
Ke 28.3.12 klo 9:30 (koululaisnäytös)
To 29.3.12 klo 9:30 (koululaisnäytös)
Pe 30.3.12 klo 9:30 (koululaisnäytös)
La 31.3.12 klo 15:00
Su 1.4.12 klo 15:00

Perustuu Aili Somersalon kirjaan Mestaritontun seikkailut.
Anna Häyrisen näytelmäsovituksen pohjalta dramatisoinut Jenny Jumppanen.
Ohjaus: Jenny Jumppanen
Musiikki: Lasse Turunen

Ikäsuositus: yli 6-vuotiaille.

Lisätietoja:

Tuottaja Annika Hämäläinen annika.hamalainen(a)metropolia.fi +358408281501
Tuottaja Anni Sarasti 
anni.sarasti(a)metropolia.fi +358408453056


Osta lippu!

1 kommentti:

  1. Hei jee! Pitäkää blogi eläväisenä, niin etänäkin pääsee tunnelmiin mukaan. :-)

    VastaaPoista